Sortida cultural a l’Alt Empordà, el dijous 7 d’abril 2022

Com tots plegats, estem molt contents de veure que, un cop superats els moments més durs del coronavirus, la vida segueix recuperant l’activitat prepandèmica i, en aquest sentit, des de l’ADET, hem preparat una Sortida cultural a l’Alt Empordà per al proper dijous 7 d’abril 2022. Es tracta d’una sortida amb visites guiades a la canònica de Santa Maria de Vilabertran i al monestir de Sant Pere de Rodes, i dinar a El Pa Volador de Vilatenim.

Ens agradaria molt que ens hi acompanyéssiu.

09:30 Sortida des de davant del Mercat Municipal de Torelló

11:00 Visita guiada a la Canònica de Santa Maria de Vilabertran, un conjunt monàstic que fou construït a cavall dels segles XI i XII i que des del 1930 és un monument declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. L’església consta de tres naus i un elegant campanar llombard que, juntament amb el claustre, ens permet admirar els diversos elements de l’art romànic.

13:30 Dinar al restaurant El Pa Volador de Vilatenim
Aperitiu individual: mousse de bacallà amb terra d’olives, coca del mossèn amb pernil ibèric, xarrup de crema de carbassó amb cruixent de porros, calamars a la romana amb maionesa de safrà, patata artesana de la Deu d’Olot.
Plat principal: a escollir entre suprema de salmó al forn amb espàrrecs i gambes, o entrecot de vedella a la brasa amb verduretes.
Postres: pastís Massini.
Vi, aigua, cafè i copa de cava.

15:30 Visita guiada al Monestir de Sant Pere de Rodes, un dels exemples més notables del romànic català. El conjunt monumental està format per l’església, el campanar, el claustre, les sagristies, les dependències conventuals per fer-hi vida i el palau de l’abat, i des del monestir es pot gaudir d’una de les millors vistes del Parc Natural del Cap de Creus. El 1930 fou declarat monument historicoartístic nacional.

18:30 aproximadament, Arribada a Torelló

Les inscripcions s’han de fer a Viatges Alemany de Torelló, presencialment (carrer del Pont, 13) o per telèfon (938 59 39 03), i el preu per persona és de 79 euros. Inclouen l’autocar, les entrades, les visites guiades, l’assegurança i el dinar.

Compare listings

Compare