Sortida cultural a Castelló d’Empúries

El dijous 24 de novembre de 2022 farem la segona sortida cultural d’aquest curs: a Castelló d’Empúries i Garriguella, a l’Alt Empordà.

Sortirem cap a Castelló d’Empúries a 2/4 de 9 del matí, des del mercat municipal de Torelló i amb autobús. A través dels guies ens endinsarem en plena edat Mitjana, tot descobrint els misteris i els tresors més amagats de la Basílica de Santa Maria, el Museu d’Història Medieval de la Cúria, la presó del segle XIV i l’Ecomuseu de la Farinera. Dinarem al restaurant El Racó de Castelló d’Empúries i a la tarda anirem al Celler Mas Llunes de Garriguella, on farem una visita al celler, a la vinya i a les instal·lacions. Al finalitzar la visita, farem un tast de vins i olis. Arribarem a Torelló, aproximadament, a les 7 del vespre. Les inscripcions, limitades, s’han de fer a Viatges Alemany i tenen un preu de 78 euros per persona, que inclouen els trasllats, les entrades, les visites guiades, el dinar, el tast i una assegurança de viatge.

El menú és el següent:

– Pica-pica:
Pa amb tomàquet i allioli
Embotits ibèrics
Gambes a l’allet
Calamarsons fregits
Formatge manxec amb confitura i torrades
Una vieira a la graella per persona

– Segon a triar:
Sarsuela de peix i marisc
Entrecot sense os a la graella amb salsa a part de mostassa o pebre o bolets o rocafort
Magret d’ànec a la graella
Salmó o llobarro a la graella

– Vi, aigua, gasosa, copa de cava, postres, cafè i xarrup

En paral·lel, el dimecres 23 de novembre la historiadora osonenca Mercè Puntí ens parlarà dels comtats catalans, en el marc del cicle de conferències Aula Oberta i per anar fent boca i enriquir els coneixements de cara a la sortida de l’endemà. La xerrada es farà a 2/4 de 8 del vespre, al local de l’ADET, al Museu de la Torneria.

Compare listings

Compare