Ruta interactiva per conèixer la figura d’Onofre Jaume Novellas Alavau

Fa unes setmanes l’ADET va publicar una novetat editorial. Es tracta del llibre Onofre Jaume Novellas i Alavau (Torelló, 1787 – Barcelona, 1849). Un home de ciència torellonenc oblidat.

El text ja està a la venda en algunes llibreries de Torelló i el proper dissabte 20 de novembre 2021 l’Associació organitza la presentació del llibre a càrrec del seu autor: Francesc Xavier Barca i Salom.

L’acte s’iniciarà a les 11 del matí a la Font Santa de Sant Pere de Torelló, on l’autor del llibre explicarà els vincles de Novellas i la seva família amb Torelló i, més concretament, amb el balneari de la Font Santa. Tot seguit es visitarà la Torre Novelles de Sant Vicenç de Torelló, més coneguda com a Can Passerells, que fou la casa de la família Novellas i que en aquests moments està en procés de restauració.

La presentació acabarà a 2/4 d’1 del migdia a la seu de l’ADET, al Museu de la Torneria de Torelló, on Barca farà una breu glossa d’aquest científic torellonenc i parlarà del significat de la seva obra.

A continuació, una mostra d’imatges de l’acte celebrat:

imatge1
imatge1
imatge1
imatge1
imatge1
imatge1

Compare listings

Compare