Presentació del monogràfic de la Festa Major 2022

El proper dijous 28 de juliol, la plaça dels Torners acollirà la presentació del monogràfic de la Festa Major de Torelló 2022, que tractarà sobre L’escola d’estiu a la Vall del Ges, a càrrec de l’autor, Pere Colomer. L’acte, organitzat des de l’Associació d’Estudis Torellonencs (ADET) i el Museu de la Torneria, començarà a 2/4 de 10 del vespre.
L’escola d’estiu i l’escola de natura de la vall van ser un referent osonenc en els moviments de renovació pedagògica de la naixent escola catalana, entre 1979 i 1987. Deixant enrere la foscor dels anys de franquisme, una fornada de mestres joves amb la clara voluntat de transformar la societat i apostar per una educació propera a l’alumne, van catalanitzar l’escola i la van dotar de materials pedagògics inexistents fins llavors. També es van afegir al projecte mestres no tan joves que creien en la transformació radical que es plantejava. Les estades a la casa de Llombregueres que es van fer van ajudar a consolidar un col·lectiu molt actiu. Durant els anys que va estar activa, des de l’escola d’estiu es van editar materials, es van fer cursos de reciclatge i es va potenciar el coneixement de l’entorn, entre d’altres activitats.
Colomer, historiador i autor de llibres com 1001 curiositats de les colònies industrials, parlarà dijous de l’escola d’estiu i la gran tasca de renovació que va dur a terme, en una presentació acompanyada d’imatges de l’època.

Compare listings

Compare