Nova publicació: Onofre Jaume Novellas. Un home de ciència torellonenc oblidat

Des de l’Associació d’Estudis Torellonencs (ADET) hem publicat un nou llibre titulat Onofre Jaume Novellas i Alavau (Torelló, 1787 – Barcelona, 1949). Un home de ciència torellonenc oblidat, escrit per Francesc Xavier Barca i Salom. El text conté múltiples referències sobre el Torelló de l’època i sobre els vincles de Novellas amb Torelló, la seva vila natal. L’obra també incorpora una sèrie d’apèndixs amb documents científics d’un valor historiogràfic molt important i mostra alguns documents i testimonis fins ara inèdits. Per tot això, des de l’ADET considerem aquest treball com una peça referencial de la historiografia torellonenca.

La nostra associació es caracteritza per ser un punt de trobada i confluència entre els estudiosos de la Vall del Ges i totes aquelles persones interessades per la cultura a casa nostra. En aquest sentit, el llibre de Barca n’és un exemple més i s’afegeix a una col·lecció que pretén aplegar tots els treballs sobre aspectes del coneixement que tinguin relació amb l’àmbit territorial on treballa l’entitat.

SOBRE L’AUTOR:
Francesc Xavier Barca i Salom és enginyer industrial, doctor en l’especialitat de tècniques energètiques per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona i màster en Història de la Ciència per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Podeu descarregar la portada del llibre i la taula de continguts aquí:

Portada i continguts

Compare listings

Compare