Eva Pelegrí i Ernest Pibernat guanyen els Premis Literaris Vila de Torelló 2022

Eva Pelegrí Margeli, de Barcelona, i Ernest Pibernat Bosch, d’Avinyonet de Puigventós, han estat els guanyadors de la 24a edició dels premis literaris Vila de Torelló, organitzats des de l’Associació d’Estudis Torellonencs (ADET) amb el suport de l’Ajuntament de Torelló. La cerimònia d’entrega dels guardons s’ha fet aquest divendres 22 d’abril al teatre Cirvianum, davant de 150 persones, i ha reconegut Pelegrí en la categoria de narrativa, amb Llargues les hores lentes, i Pibernat en la categoria de poesia, amb Temps de Carbur.

També s’han entregat dos accèssits: un en narrativa, per Laura Autonell Aranda, de Taradell, amb La papallona, i un en poesia, per Joan-Ignasi Elias Cruz, de Barcelona, i El Ball de l’herba. El grup de Rapsodes de la Vall del Ges ha llegit les dues poesies guanyadores, obra de Pibernat Bosch i Elias Cruz. Aquesta 24a edició dels premis literaris Vila de Torelló ha rebut més de 200 treballs entre les dues categories. Els primers premis estan dotats amb 600 euros i els accèssits, amb 300 euros cadascun.

Durant l’acte, que ha estat conduït per la periodista Anna Miralpeix i que ha comptat amb un espectacle de clown a càrrec de Ninot i Nas, també s’han entregat els guardons de la cinquena edició dels Premis Pescallunes/Pescalletres, que han comptat amb la participació dels alumnes de cinc centres educatius del municipi. S’han presentat una setantena de treballs, que s’han recopilat en un llibre amb una coberta dissenyada per l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló que es pot trobar a la llibreria Punt Font, i s’han entregat dinou premis, entre premis i accèssits. Són els següents:

 

ESCOLA FORTIÀ SOLÀ:

Primer premi: Irune Ferret Ruíz, de sisè de primària, amb En Marc i la Reina

Accèssit: Arnau Diego, de cinquè de primària, amb Una guerra especial

 

ESCOLA ROCAPREVERA:

  • Primària

Primer premi: Pol Torrents, de sisè, amb El diari d’en Pol

Accèssit: Mar Vila, de cinquè, amb El misteriós viatge al regne de la Fantasia

  • Secundària

Primer premi: Emma Freixa Arumí, de quart, amb La lluna

Accèssit: Carla Barba Defez, de tercer, amb Segueixo aquí

 

ESCOLA SAGRATS CORS:

  • Primària

Primer premi: Queralt Trabal Raurell, de sisè, amb El fusell de la victòria

Accèssits: Arianna Ruiz Rovira, de sisè, amb No sé com va passar!

  • Secundària

Primer premi: Dúnia Cabello Andreu, de primer, amb Deixeu-me lliure

Accèssit: Ivet Solà Bassagaña, de quart, amb 30 estrelles per plorar-te

 

ESCOLA VALL DEL GES:

Primer premi: Ferran Busquets Llopart, de segon de primària, amb L’espantaocells

Accèssit: Aleth Corominas Codina, de sisè de primària, amb Una carta amb pues

 

INSTITUT-ESCOLA MARTA MATA:

  • Primària

Primer premi: Estel Pérez Carbonell, de quart, amb em feien bullying

Accèssit: Alejandro Galdeano, de cinquè, amb El tresor del diamant. Època dels pirates

  • Secundària

Primer premi: Ouiame Koubaa Ghanoun, de primer, amb L’internat Ashley Hall

 

El lliurament dels premis ha anat a càrrec de l’alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, que en el seu discurs ha destacat “l’alegria d’anar recuperant la normalitat, el batec de Torelló, després de dos anys” i ha recordat que “el català està en una situació complicada i veiem notícies que alarmen, però celebracions com les d’avui serveixen per reivindicar la nostra llengua. La literatura vesteix la llengua de gala”, i el regidor de Cultura, Xavier Lozano i la regidora d’Educació, Núria Montanyà.

També s’han lliurat els premis de la segona edició del Pescamots, un certamen que s’organitza conjuntament amb l’Oficina de Català de Torelló i que aquest any, com a novetat, ha comptat amb la participació de totes les oficines de català de la comarca d’Osona. La convocatòria s’adreça al col·lectiu de persones que estudien català o que participen al programa Voluntariat per la Llengua dels centres de normalització lingüística, “un col·lectiu molt important de persones que han decidit fer del català la seva llengua habitual”, ha assegurat Bernat. Aquest any s’ha premiat Jainy Javier Ramírez Méndez, per Un dia molt agitat, Pep Boldú Roca, per Tribus xerraires 1 i 2, Ada Castro Paredes, per La vida és inassolible sense emocions, i Barkisu Abubakari, per Soc la Barkisu.

imatge1
imatge1
imatge1
imatge1
imatge1
imatge1

Compare listings

Compare