Entrega de guardons de la 23a edició dels premis Vila de Torelló – GAT Literari

El passat divendres, dia 16 d’abril 2021, es va procedir al lliurement dels guardons de la 23a convocatòria dels premis Vila de Torelló – GAT Literari, que organitza l’ADET amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torelló.

El certamen va comptar amb prop de dos-cents treballs procedents d’autors de totes les terres de parla catalana. És un motiu d’orgull per a la nostra Associació tenir aquesta requesta, cosa que ens anima a continuar treballant perquè aquests guardons comptin cada cop més en l’àmbit de les lletres catalanes. 

Al mateix acte es va procedir al lliurament dels guardons de la quarta edició dels Premis Pescallunes/Pescalletres, atorgats als millors treballs literaris presentats per les escoles de Torelló. Van ser premiats deu alumnes de les escoles del municipi i hi van  participar prop d’un centenar de nois i noies estudiants de primària i secundària. Podeu llegir-ne els treballs al recull Pescallunes/Pescalletres 2021, disponible a les llibreries de Torelló.

Durant l’acte, conduït excel·lentment per Gerard Verdaguer amb la col·laboració de Concepció Prat i Anna Rosell  i celebrat al teatre Cirviànum, el públic que omplia el recinte va poder gaudir de l’espectacle de literatura i música Oda a la perseverança a càrrec d’Elisenda Queralt i John Mckissock. També s’hi van llegir fragments dels poemes guanyadors del GAT Literari a càrrec d’Assumpta Arimany i Gabriel Salvans, tots dos membres d’Els rapsodes del Ges.

L’activitat va estar presidida per Marçal Ortuño, alcalde de Torelló, Núria Muntanyà, regidora d’ensenyament, i Xavier Lozano, regidor de cultura. Tots tres van repartir els diferents guardons i, al final de l’esdeviment, l’alcalde va adreçar unes emotives paraules al públic.

Un èxit que ens encoratja a seguir treballant en el foment de la cultura, en l’impuls de la nostra llengua i en l’enfortiment del nostre país.

Si no vau poder assistir a la cerimònia o no la vau seguir en directe a través del canal de You Tube de l’ADET, podreu visualitzar-ne el vídeo tot clicant aquest enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=2HNkvOmj5z0&t=368s

Compare listings

Compare