Aula Oberta: 2a conferència amb Enric Castellnou Alberch i la ponència “La Constitució de 1978: un règim esgotat?”

Continua el cicle de conferències anomenat “El Règim del 78 i la Independència” que vam posar en marxa des de l’associació el mes passat en el marc de l’Aula Oberta de l’ADET, un espai de debat i reflexió obert al públic amb accions periòdiques durant el curs 2021-2022.

A la conferència del proper dimecres 24 de novembre 2021 Castellnou farà un repàs a les onze constitucions que ha tingut Espanya, des de l’Estatuto de Bayona del 1808 fins a l’actual document, i posarà a sobre la taula la necessitat d’una possible reforma després de 43 anys. Eric Castellnou també parlarà sobre el rol de la monarquia, el paper de l’exèrcit o reivindicacions de Catalunya així com de legislació internacional o de les reminiscències del franquisme, encara presents avui dia en algunes institucions.

Enric Castellnou Alberch és politòleg. Llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat Complutense de Madrid i doctor en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona. Fou membre de l’Assemblea de Catalunya, va formar part de la Junta d’Òmnium Cultural d’Osona i des del començament dels anys 80 membre del Comitè de Convergència Democràtica de Catalunya. Fou secretari tercer de la mesa del Parlament de Catalunya. Va presidir el Consell Assessor de RTVE.

La conferència tindrà lloc a les 19:30 a les instal·lacions de l’ADET, al Museu de la Torneria del carrer de la Pau, 12 de Torelló.

Entrada gratuïta. Obligatori l’ús de la mascareta.

calendari conferències

Compare listings

Compare