Aula Oberta: Josep Burgaya tanca l’any a l’Aula Oberta de l’ADET amb una conferència titulada “Drets i deures polítics”

Aquesta serà la tercera i última conferència de l’any del cicle “El Règim del 78 i la independència”.

El proper dimecres 22 de desembre 2021 el local de l’Associació d’Estudis Torellonencs (ADET), ubicat al primer pis del Museu de la Torneria de Torelló, acollirà la tercera conferència del cicle anomenat “El Règim del 78 i la independència”, que l’Associació d’Estudis Torellonencs (ADET) va posar en marxa l’octubre passat en el marc de l’Aula Oberta de l’ADET, un espai de debat i reflexió obert al públic amb accions periòdiques durant el curs 2021-2022.

En aquest cas, el ponent convidat és l’acadèmic voltreganès Josep Burgaya i Riera, doctor en Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona i professor titular de la Universitat de Vic. Burgaya col·labora habitualment a El 9 Nou i ha publicat alguns llibres com Populismo y relato independentista en Cataluña, a l’editorial El Viejo Topo.

La ponència de Burgaya parlarà sobre el conjunt de drets que el sistema garanteix a les societats democràtiques i també del conjunt d’obligacions que fan possible la vida en societat. Explicarà com els drets donen sentit a la configuració d’una societat i posarà en relleu els deures que la fan possible. A banda de les normes, Josep Burgaya també convidarà a reflexionar sobre què significa la democràcia en termes de cultura compartida, voluntat de vida comuna i predomini de les nocions de tolerància i de consens.

La conferència tindrà lloc el dimecres 22 de desembre 2021 a 2/4 de 8 del vespre al local de l’ADET, al primer pis del Museu de la Torneria de Torelló.

L’entrada és gratuïta i la mascareta és obligatòria per a tots els assistents.

detall calendari conferències

Compare listings

Compare