Aula Oberta: Ana Cecilia Altamirano i Ramon Minoves inauguren l’espai Poesia Km0

El dimecres 9 de novembre de 202 arrenca Poesia Km0, l’espai monogràfic del cicle de conferències Aula Oberta de l’ADET 2022-2023, a 2/4 de 8 del vespre al Museu de la Torneria de Torelló. La primera de les set sessions comptarà amb els poetes Ana Cecilia Altamirano, de Vic, i Ramon Minoves, de Sant Vicenç. Parlaran sobre la seva iniciació poètica i el seu treball creatiu, a més de llegir algunes de les seves obres.

Altamirano, nascuda a la ciutat peruana de Chiclayo el 1972, és una de les primeres escriptores de poesia en llengua catalana originàries d’un altre país de la comarca d’Osona. Va aterrar a Europa el 2003 i està molt vinculada a la cultura tradicional catalana, ja que ha format part de grups de teatre i poesia i de la colla castellera Els Sagals d’Osona, i està molt implicada amb les reivindicacions socials i amb la defensa dels drets dels immigrants. De fet, el 2010 Òmnium Cultural Osona la va distingir per la seva tasca a favor de la cultura, la llengua i la cohesió social del país. Unint les cultures peruana i catalana, Altamirano ha publicat dos poemaris: ‘El meu caminar’ (2018) i ‘I tossudament els meus mots’ (2021).

Minoves, nascut a l’Hospitalet de Llobregat (1950) i establert a Sant Vicenç després de viure a Barcelona, Mallorca, el Solsonès i el Lluçanès, ha fet de mestre rural i professor de llengua catalana i literatura. Llicenciat en Ciències de la Informació, ha publicat tres llibres de poesia, ‘Roderes’ (1995), ‘Els camins de la nit’ (1997) i ‘Paraula de Nargó’ (2018), i un recull de contes, ‘Contes a la vora del mort’ (2003), i ha obtingut diversos premis de poesia.

Compare listings

Compare