Freixa Soler, Marc

Tornar a Vallgespèdia

  • fa 6 mesos
  • F
  • 1

Freixa Soler, Marc, pilot de trial. (Sant Pere de Torelló 1979 – ).

Ha estat nombroses temporades participant en competicions internacionals. Hi ha aconseguit cinc victòries en el campionat mundial. El 2001 es va proclamar subcampió del món en la modalitat Indoor i va quedar tercer al campionat del món a l’aire lliure. El 2003 va repetir el mateix podi. Amb l’equip estatal espanyol va guanyar el Trial de les Nacions l’any 2000, a Seva. I el tornà a guanyar els anys 2001, 2004 i 2005.

El 1991 va aconseguir el subcampionat del món de biketrial, en la categoria benjamí. Va repetir títol el 1992. Un cop va passar-se a la moto va guanyar dos campionats estatals en categories inferiors i va ser pilot oficial de Gas Gas entre 1997 i 2000. Va seguir dos anys amb Sherco, tres amb Montesa i va passar per Beta i Scorpa. El 2008 va tornar a Gas Gas.

El novembre de 2009, amb trenta anys, s’acomiadà del trial professional a la darrera prova del campionat estatal a l’aire lliure, al Berguedà; amb una quarta posició al trial de la Colònia Rosal, a Berga. La prova tancava l’estatal de l’especialitat, que el santperenc també ha finalitzat en quart lloc. Segueix lligat al món del trial fent d’entrenador i de motxiller de joves aspirants.

Freixa reconeix que a partir d’ara es trobarà «estrany, ja que porto pràcticament tota la vida corrent en moto». De totes maneres, afirma que «és un bon moment per ensenyar, ja que encara puc agafar la moto i mostrar com es fa». El que no canviarà serà «l’activitat esportiva dels caps de setmana. Fins ara era fora de casa perquè competia i un cop comenci la temporada hi seré perquè he d’acompanyar aquest jove pilot. De totes maneres, és un nou repte que enceto amb molta il·lusió».

Fonts: Viquipedia i Ajuntament de Sant Pere de Torelló

https://ca.wikipedia.org/wiki/Marc_Freixa_i_Soler

Entrada Anterior

Fàbrega Colomer, Jordi

Entrada següent

Farrés, font del

Compare listings

Compare