Agrupació Fotogràfica de Torelló

Tornar a Vallgespèdia

  • fa 10 mesos
  • A
  • 1

L’Agrupació Fotogràfica de Torelló es va constituir com associació el novembre del 1974, data de la primera acta de l’entitat, però els seus orígens són anteriors. Aleshores, un grup de persones de Torelló, amants de la fotografia, van fundar l’AFT. D’entre les principals activitats que es van organitzar en la primera dècada de vida de l’entitat cal destacar el concurs fotogràfic  Castell de Torelló que va esdevenir d’àmbit estatal. A més d’aquest concurs, també se’n feien de diapositives.

A finals dels anys setanta, una nova generació de torellonencs van entrar a l’entitat i van impulsar noves activitats com ara exposicions, cursets escolars o xerrades informatives sobre fotografia. Durant la segona dècada de vida de l’entitat es va arribar el nombre màxim de socis: 150. L’AFT va continuar activa fins el 1995, quan va aturar l’activitat fins el 2001, moment en el que molts dels membres de les antigues juntes i altres fotògrafs van donar-li un nou impuls.

En aquesta nova etapa s’han portat a terme diverses activitats, entre les que destaca la mostra ’30 anys 30 retrats’, per commemorar el 30è aniversari de l’entitat. La irrupció de la fotografia digital ha permès portar a terme nous projectes com ara el Fotoclip.

Compare listings

Compare